Sjø, bading & strandliv

Playa de Amadores - Gran Canarias vakreste strand
I gangavstand til leilighetene ligger Playa de Amadores — «de elskendes strand» med en 800 meter lang strekning av gylden sand og krystallklart vann. Som en fredelig og avslappende strand er denne et yndet valg for par på jakt etter en romantisk setting.

Forfriskende drinker, tapas og saftig sjømat er på tilbud fra et godt utvalg av barer og restauranter rett bak stranden. Playa de Amadores fikk den prestisjetunge Blått flagg-prisen i 2004, en utmerkelse for strender som har oppnådd høye standarder på vannkvalitet, miljø, sikkerhet og ledelse. Det er dusj på stranden og rimelig parkering tilgjengelig i nærheten.

Vårt tips: Playa de Amadores er et flott utsiktspunkt for å se solnedgangen bak den vulkanske fjelltoppen Mount Teide på naboøya Tenerife — en virkelig fantastisk solnedgang.

Seiling
Gran Canaria er en sjømanns drøm, spesielt fra april til oktober. I Puerto Rico og Puerto de Mogan er det et stort og aktivt seilermiljø. Hvert år går også den årlige seilerkonkurransen Atlantic Rally for Cruisers (ARC) av stabelen i Las Palmas.

Surfing
Gran Canaria regnes som en av de beste stedene i verden for surfing, bodyboarding og windsurfing. Gran Canaria kalles ikke «Europas Hawaii» uten grunn. Konstant on-shore vind gir ideelle forhold med bølger som kan bli opptil 5 meter høye. Blant windsurfere er områdene rundt Pozo Izquierdo ideelle, hvor vinden kan nå hastigheter på opptil 60 km/t, og Playa de Vargas, en av arenaene hvor PWA Wave Classic Grand Prix arrangeres. Det er også gode muligheter for vannski og jetskiing.

Dykking
Undervannsverdenen fascinerer virkelig i Gran Canaria, med subtropisk fisker, skipsvrak og grotter. Det er null problem å finne en fullt sertifisert dykkerskole i noen av de større badebyene. De fleste tilbyr både nybegynner og videregående kurs, og leier også ut dykkerutstyr. Ved dykking på Gran Canaria bør du ikke gå glipp av et besøk i det maritime reservatet El Cabron utenfor østkysten ved Playa del Cabron, samt Pasito Blanco med sin ideelle forhold for undervannsfotografering og to skipsvrak å utforske.

Marineutflukter
Det er mange muligheter for marineutflukter, dagscruise, utflukter i båt med glassbunn, å dra på havfiske, eller å dra på halv- eller heldagsturer med delfin- og hvalsafari. Det er et bredt spekter av tilbud tilgjengelig og det største utvalget finner du i Puerto Rico og Puerto de Mogan.