Kort om Gran Canaria

Paradisøya Gran Canaria ligger i Atlanterhavet, ca. 200 km fra den afrikanske kysten. Det er den tredje største av Kanariøyene, med Fuerteventura og Tenerife som sine naboer. Las Palmas, som ligger i den nordøstre delen av øya er dens hovedstad.

Gran Canaria er en øy av kontraster, både når det gjelder geografi og kultur. Fra det kjøligere nord til solfylte sør, har denne perfekte ferieøya alt den mest kresne reisende kan ønske. Gran Canaria kalles ofte for et «miniatyrkontinent» med alt fra fantastiske strender med hvite sanddyner, frodige sletter, ørkenaktige landskap, og vakkert fjellandskap med sine representative flora og fauna.

Det er mange myter og legender som omgir den tidlige historien til Kanariøyene. Mange av de tidligste innbyggerne så på dem som en del av det tapte landet Atlantis. Andre betraktet øyene for å være stedet for de magiske og mystiske «Fortunate Islands» — det lykksalige paradis fra keltisk og gresk mytologi. Det antas at Gran Canaria allerede var bebodd fra rundt år 500 f.Kr. I 1483 var den spanske erobringen og koloniseringen av øyene et faktum.

Nesten 96 prosent av innbyggerne på Kanariøyene er svært tradisjonsbevisste katolikker, noe som kan bevitnes på store religiøse festdager.